Manzaraya Karşı Salon Keyfi İçin Yapılan Lüks Ek Bina

Matt Thitchener Architect” şirketi, Kuzey Avoca, Avustralya’nın kıyı banliyösünde bir müşterinin evinin arkasında yer alan çok işlevli bir stüdyo alanı olan “The Studio” yu tasarladı. Evin arkasında yer alan bu salon bir hayli eğimli bir arazi üzerine kurulmuş.

Üst bölümdeki komşuları rahatsız etmeyen yapının ön kısmı, manzaranın net olarak görünebilmesi için tamamen açık bırakılmış.

Oldukça dik bir arazi üzerine böyle bir yapıyı kurmak kolay değil. Binayı tutmak için ek destekler kullanılmış.

Bir merdiven yolu ile ulaşılan bölümün içine giriş için yan tarafta bulunan sade tasarımlı kapı kullanılıyor.

İçerisi ise son derece modern eşyalar ile donatılmış. Uzun bir yemek masası ilk göze çarpan eşyalar arasında.

Dar ancak uzun bir balkonu olan salonun aydınlatmaları duvarların birleşim yerlerinden yapılıyor.

Alt kattaki ana binadan çok da iyi görünmeyen manzara buradan oldukça net bir şekilde görünmekte.

FarklıFarklı Mimari Yazıları

FarklıFarklı Mimari Yazıları

“Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar.” (Walter Gropius)

Yorum Gönder

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.