in

Aile ve Arkadaşlar İçin Buluşma Yeri: “The Fieldhouse”

Amerika’nın Seattle şehrinde bulunan mimarlık firması Hoedemaker Pfeiffer, Washington Eyaleti’nde bir adada aile ve arkadaşların toplanabileceği “The Fieldhouse”u tasarladı.

Yerel taş ve keresteler kullanılarak yapılan inşaat oldukça geniş yeşil alanlara sahip. Evin dış kısımlarında bulunan bu yeşil alanlar çocukların oyun oynaması için oldukça elverişli.

Tek ve düz bir çatıya sahip yapı bu sayede oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Dışarıdan bakıldığında bir ev gibi görünse de bu binada yatak odası bulunmuyor.

Yemek yemek için tasarlanmış iç alanlar hep açık hemde kapalı bölmelere sahip. Kapalı alanın etrafı tabandan tavana cam ile kapatıldığından dış mekanın güzelliği görülebilmekte.

Serin ve rüzgarlı günlerde tercih edilebilecek iç mekanda ahşap masa ve sandalye kullanımı doğaya uyum açısından oldukça başarılı. Siyah cam çerçeveleri ve doğal bırakılan çatı birbirini tamamlayan bir havaya sahip.

İç bölümde bulunan kısım şömine bulunan bir odaya sahip. Binanın taş duvarları bu odanın da tasarımda kullanılmış. Soğuk günlerde dinlenmek için kullanışlı bir mekan.

İç bölümün açık kısmında yemek yapılabilecek bir alan bulunuyor. Burada bir de kapalı mutfak tüm pişirme işlemleri için ev sahiplerinin kullanabileceği bir bölüm olarak göze çarpıyor.

Fotoğraflar: Andrew Giammarco

Mimari ve Tasarım: Hoedemaker Pfeiffer 

Ne Düşünüyorsunuz?

Yazar FarklıFarklı Mimari

“Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar.” (Walter Gropius)

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Loading…

0

Makyaj Kaldıran Filtreye Sahip Uygulama Ünlüler Üzerinde Kullanıldı

12 Yaşındaki Çocuk, Engelli Köpek Yavrusu İçin Legolar ile Tekerlekli Sandalye Yaptı