in ,

2020 Tokyo Olimpiyat Madalyalarının Tamamı Geri Dönüşümlü Elektronikten Yapılıyor

2020 Tokyo Olimpiyatları‘ndaki sporcular madalyalarını topladıklarında, sadece spor performanslarını kutlayan bir madalya almayacaklar, aynı zamanda sürdürülebilirliği sembolize eden bir şey de kazanmış olacaklar.

Belediyelerden Büyük Destek

Hem 2020 Olimpiyatları hem de Paralimpik için, organizatörler tüm altın, gümüş ve bronz madalyaları kullanılmış elektronikten yapmayı hedefliyor. E-atıkların nasıl kullanılacağına dair bu güçlü mesaj için, Japonyada bulunan belediyelerin % 90’ı toplama çalışmaları için bu projeye katılmış.

Bronz Madalyalar Tamam, Sıra Gümüş ve Altında

Nisan 2017’den itibaren, Japon Olimpiyat Komitesi eski dizüstü bilgisayarları, dijital kameraları, akıllı telefonları ve diğer atılan elektronikleri toplamaya başlamış. Ekim 2018’den itibaren 47.488 ton cihaz toplayan yetkililer büyük bir başarı elde etmişler. Bronz madalyalar için gereken miktar şimdiden karşılanmış ve toplama işleminin yapılabileceği anlamına gelen gümüş ve altın madalyalar için gerekli atıklarında Mart ayı sonunda toplanmış olması bekleniyor

Telefon Operatörleri de Destek Veriyor

Yaklaşık 18 aylık bir sürede, “NTT DOCOMO” şirketi ile yapılan işbirliği sayesinde 5 milyondan fazla akıllı telefon toplanmış. Japonya’nın en büyük cep telefonu operatörü, projenin başarısı için kritik olan mağazalarında eski telefonların bağışlamasına izin vermiş.

Eritme İşlemi ile Elde Ediliyor

Söküldükten ve tasnif edildikten sonra, küçük elektronikler tüm altın, gümüş ve bronz elementleri çıkarmak için bir eritme işlemine tabi tutuluyor. Tüm madalyaları yapabilmek için elektronikten 66,8 lbs (30,3 kg) altın, 9,038 lbs (4,100 kg) gümüş ve 5,952 lbs (2,700 kg) bronz çıkarılması ile proje tamamlanacak. 2016 Rio Olimpiyatları’ndaki gümüş ve bronz madalyalar % 30 geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşurken, 2020 Tokyo Olimpiyatları için bu başarı ileriye doğru atılmış bir adım.

E-Atık ile Mücadele İçin Global Bir Platform

Bu girişim sayesinde, e-atıklarla dünya çapında mücadelenin global bir platformu olacak. Birleşmiş Milletler Üniversitesi, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Uluslararası Katı Atık Birliği tarafından yayınlanan bir araştırma olan Küresel E-Atık Monitörü’ne göre, 2016 yılında 44,7 milyon metrik ton e-atık üretildi. Bunun yalnızca% 20’si geri dönüştürüldü.

İyi Bir Başlangıç…

Ne yazık ki, bu rakam önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artarak, 2021 yılına kadar 52.2 milyon metrik tona yükseldi. Bu nedenle Tokyo Olimpiyatları girişimi sadece kovada bir damla olsa da, halkın ne yapabileceğini göstermek için iyi bir başlangıç olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünyamızın Gerçeklerini Anlatan 12 Etkileyici Çizim

Sanatçılar Arasında Yeni Trend, Instagramda Kendi Çalışmaları ile Çevrilmiş Fotoğrafları Paylaşmak